#JustBurnIt: Amerikanët po djegin masovikisht atletet Nike

Gjithnjë e më shumë amerikan po djegin atletet dhe veshjet e tyre Nike, ndërsa aryeja për këtë është me motive politike.

Me këtë veprim jo të hijshëm ata po shfaqin protestën e tyre ndaj Nike, pasiqë Nike për kampanjën e tyre më të re e angazhuan Colin Kapernick.

Kapernick është ish lojtarë i NFL (futboll amerikan), i cili para dy vitesh nxiti debat te partitë djathtiste, ku gjatë intonimit të himnit amerikan, ai qëndroi ulur në stol dhe nuk e nderoi himnin.

Kapernick e bëri këtë në shenjë proteste ndaj policisë e cila kishte vrarë disa qytetarë amerikan me ngjyrë të pa armatosur.

Kampanja e re e Nike përmban fotografinë e Kapernick dhe shkrimin Beso në diçka. Edhe nëse do të të duhet që të sakrifikosh gjithçka.

 

Menjëherë pas kësaj kampanje, në rrjetet sociale janë publikuar fotografi dhe video ku shihet se si amerikanët po i djegin rrobat dhe atletet e tyre Nike.

Huh?How does burning shoes that you already paid for hurt Nike?Why not get together with 50 of your friends and Livestream as you go from store to store as a group? Ask every store to refund your money, insist on talking to a manager. Make them call their corporate headquarters. Waste as much of their time and manpower as you can. Nike will get your message loud and clear and your social media contacts may join your movement. It could go viral.

Gepostet von DoubleTapper am Dienstag, 4. September 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here