Femrat në Arabinë Saudite për herë të parë do të jenë pjesë e ndeshjeve futbollistike

Femrat Saudite më në fund do të mund të shohin ndeshje futbollistike në tribuna.

Më 12 janar hyn në fuqi dekreti i sjellur në muajin tetor, ku largohet ndalesa për femrat që të shikojnë ndeshje në stadiume. Për të gjithë femrat do të ketë hymje të posatshme në stadium dhe do të kontrollohen nga një sistem elektronik.

Arabia Saudite është vendi ku femrat janë më së paku të barabarta me meshkujt, por ngadal edhe kjo situatë po ndryshon, pasiqë nga qershori i ktij viti femrat do të mund të marrin edhe patentën e shoferit.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here